Arizona Desert Xeriscape

augusti kändes blåsande lång i år. Med kärnvärmen gick jag inte mycket utanför. Bara njöt av utsikten över mitt landskap från inomhus. Nu när det är September och nattens nedgångar kommer ner, är det dags att komma ut och se hur mina växter överlevde.

de flesta av mina etablerade växter gjorde det bra. Den främre gården bevattning timer kortsluten och ingenting fick vattnas i ungefär en månad. Saker började visa tecken på stress, men jag hand vattnas och fick systemet igång igen. Den spanska dolken och gula klockorna visade den värsta stressen, tillsammans med en ung toffelväxt.

Spanish_dagger

spanska dolk visar tecken på värme stress. Denna yucca gillar vanligt vatten.

Slipper_plant_burned

en ung toffelväxt har brun vid basen av varje stjälk. Det kan vara för skadat för att överleva.

på bakgården borde jag ha vattnat mina mindre/yngre Kaktusar för att hjälpa dem igenom. Många visade tecken på solbränna i slutet av augusti. Jag märkte ingen solbränna i mitten av augusti när jag tittade på gården, men i slutet av månaden, BAM! Sommarregnarna tvättade bort de flesta bassängerna runt mina växter, så förra veckan byggde jag om dem. Nu kan jag ge dem större drycker. Lite uppmärksamhet och allt kommer att blomstra.

Cardon_sunburn

Baby Cardon med gul och svart solbränna. En cardon är en kusin till saguaro.

Parrys_agave

Parrys agave förlorar nedre löv

Hedgehog_cactus

liten igelkottkaktus med solbränna

Golden_barrel_cactus_baby

liten gyllene tunnkaktus solbränna

viss värmestress är normal för denna tid på året. Brittlebrush och penstemon går vilande hela växten kan verka död. Min rosenbuske ser allvarligt försummad ut. Vi har en rad paprika växter i trädgården som otroligt överlevde (med dagligt vatten), även om paprikorna rostade på växterna innan vi kunde äta dem. Jag hoppas att växterna kommer att kunna producera bättre genom hösten, för att göra det värt att hålla dem vid liv.

Brittlebrush-jojoba

Brittlebrush och jojoba

paprika

paprika i sommarträdgården

Blue_agave_beetle

blå agave som dog av en agavebagge. Eftersom jag inte behandlar mina växter med insektsmedel, kommer alla mina blå agaves så småningom att dö och ersättas av valparna.

vårt grannskap upplevde lite saguaro-blodbad i sommar när monsunvindar rippade genom vår gata. En fem fot saguaro bröt av nära basen. Det hade tidigare utvecklat sprickor från övervattning och kunde inte motstå vinden.

Dead_saguaro

Fallen saguaro

en påminnelse om att även tuffa inhemska växter kan ge efter.

mina unga saguaros kontrakterade veck indikerade att de behöver en drink. Jag vattnar dem varje vecka tills de plumpar igen. Kom ihåg att en saguaro kommer att absorbera allt vatten som dess rötter tillåter, så vattning när revbenen expanderas kan leda till sprickbildning som dödade min grannas växt.

Saguaro_shaded

Baby saguaro med kontraherade revben. Jag lägger en pappershandduk över toppen för att skugga solbränna.

Baby_saguaro

Baby saguaro med expanderade revben.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.