ett spökhus för häxor och spöken i pintstorlek

jag vet inte om dina små men min lilla tjej är inte så angelägen om att besöka ett spökhus den kommande Halloween. Men att göra en, Det är en helt annan historia! Det finns inget skrämmande om att göra ett spökhus, bara en hel del roligt!

DIY kartong spökhus av Brenda Ponnay för Alphamom.com

i år bestämde vi oss för att göra en hemsökt lekstuga ungefär som kartong pepparkakshus vi gjorde ett tag tillbaka till jul, bara i en annan färgpalett och lite spookier. Det var riktigt kul att använda vår fantasi för att göra något spöklikt för Halloween.

DIY kartong spökhus (leveranser) av Brenda Ponnay för Alphamom.com

tillbehör för en kartong spökhus

 • två 22-tums kub lådor (köpt på vår lokala brevlåda butik)
 • vi använde hus färg i spöklika färger, men skulle rekommendera det säkraste alternativet för barn, vattenbaserade barns färg
 • en 4-tums roller med några svamp rullar (bästa köp du någonsin kommer att göra)
 • 1-3 färgbrickor (de billiga plasten är bra)
 • en droppduk, ark eller soppåsar för att skydda din målningsyta
 • en lådskärare, blad eller till och med tandad kniv (endast för att användas av en ansvarig vuxen)
 • silvertejp
 • några penslar för detaljarbete
 • en penna och linjal

hur man gör en kartong spökhus

 DIY kartong spökhus (how-to) av Brenda Ponnay för Alphamom.com

sedan kom vi till jobbet. Jag skapade en gavel för detta hus genom att skära två av de motsatta toppflikarna i trianglar. Sedan klippte jag min extra låda i hälften (vikad platt) och lade den över toppen av denna gavel för att skapa ett tak. Allt hålls ihop med minimala remsor av svart tejp. Oroa dig inte om bandet visar eftersom din färg kommer att täcka det ganska bra.

jag bestämde mig för att bli snygg med markiserna genom att klippa en 30 graders vinkel på hörnen och sedan fästa några pepparkakor men du behöver inte göra det. Ett rakt platt tak är mycket spöklikt.

 DIY kartong spökhus (how-to 2) av Brenda Ponnay för Alphamom.com

efter att taket var fäst och allt tejpades ner klippte jag ut fönstren och dörren. Jag vinklade allt större på toppen för för mig är det hur hemsökta hus verkar, som om de står högt över dig. Dessutom tyckte jag att det bara var något roligt och annorlunda att göra. På bakrutan lade jag till formen av ett spöke bara för sparkar.

 DIY kartong spökhus (målning) av Brenda Ponnay för Alphamom.com

sedan började vi måla. Naturligtvis är messiness en faktor, men om du tejpar ner en droppduk (eller sex skräpspåsar i vårt fall) är rengöring lika enkelt som att förpacka allt och kasta bort det. Vattenbaserad färg tvättar direkt och så länge du inte springer i huset och torkar händerna på din fina vita soffa kommer allt att städa upp bra.

 DIY kartong spökhus (lägga till detaljer) av Brenda Ponnay för Alphamom.com

efter att vi målade hela huset svart och taket lila var det dags för lite detaljer! Jag bestämde mig för att ta den gammaldags New Orleans-inställningen till vårt spökhus och lade till lite vit fäktning i botten. Jag var lite av en kontrollfreak när jag skapade detta spökhus men jag slår vad om att barn överallt skulle få en spark av att måla monster eller gravstenar eller vem vet vad på sidorna av deras hus. Fuzzy furiga händer? Blodiga ögonbollar? Detta kan vara ett bra projekt för barn i alla åldrar.

 DIY kartong spökhus för Halloween av Brenda Ponnay för Alphamom.com

några timmar senare var vår färg torr och vårt hus var redo att spela in! Jag tror att jag kommer att hålla detta runt för Halloween-fest Jag kommer att vara värd på vårt hus i år. Jag är säker på att det kommer att bli bra underhållning.

** eftersom vi använde husfärg skapade vi utanför vilket uppenbarligen är det bästa stället för ventilation.

Bläddra Roligare Halloween Hantverk Här:

 • Bat Party
 • gratis utskrivbara Jack-O-Lantern Cupcake plockar
 • Monster dockor för Halloween

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.