tidigare Blackhawks G Corey Crawford tillkännager pensionering från NHL

tidigare Blackhawks g Corey Crawford tillkännager pensionering ursprungligen dök upp på NBC Sports Chicago

tidigare Blackhawks målvakt och tvåfaldig Stanley Cup-mästare Corey Crawford meddelade lördag att han går i pension efter NHL.

NBC Sport

10 timmar sedan

Blackhawks ’Kevin Lankinen kommer tillbaka på rätt spår med 41-spara Shutout

10 timmar sedan

NBA-Handelsfrist: Art Exceptionras Karni Exceptionovas förklarar Bulls’ Nikola Vu Exceptionevi exceptional Deal

Crawford, som tecknade ett tvåårigt kontrakt på 7,8 miljoner dollar med New Jersey Devils i offseasonen, släppte detta uttalande:

” jag har haft turen att ha haft en lång karriär som professionell hockey för att leva,” sa Crawford. ”Jag ville fortsätta min karriär, men tror att jag har gett allt jag kan till spelet hockey, och jag har beslutat att det är dags att gå i pension. Jag vill tacka New Jersey Devils organisation för att förstå och stödja mitt beslut.

” Jag vill tacka Chicago Blackhawks organisation för att ge mig chansen att leva min barndomsdröm. Jag är stolt över att ha varit en del av att vinna två Stanley Cup i Chicago. Tack till alla mina lagkamrater och tränare genom åren. Också, tack till fansen som gör detta fantastiska spel vad det är. Jag är glad och glad att gå vidare till nästa kapitel i mitt liv med min familj.”

Crawford tillbringade alla 13 säsonger i Chicago, där han gick 260-162-53 med en 2.45 mål-mot genomsnittet,.918 spara procent och 26 avstängningar i 488 ordinarie säsongsmatcher. Han gick också 52-42 med en 2.38 mål-mot genomsnittet,.918 spara procent och fem avstängningar i 96 tävlingar efter säsongen.

Crawford, som utarbetades av Blackhawks i andra omgången (nr. 52 totalt) i 2003 NHL Draft, är den enda målvakten i serien historia att vinna flera Stanley Cups. Endast Tony Esposito (418) och Glenn Hall (276) har fler segrar än Crawford (260).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.